Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία»

Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία»



Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, εορτάστηκε και φέτος η Παναγία η Μεγαριώτισσα της Ν. Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, με τριήμερες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2013.

Οι κάτοικοι της Ν. Μεσήμβριας, μεταφέροντας τα ήθη και τα έθιμα από την πατρίδα τους, την Μεσήμβρια της Μαύρης Θάλασσας, εορτάζουν την Παναγία την Μεγαριώττισα ανήμερα της Κυριακής των Μυροφόρων.
Την παραμονή, Σάββατο 18 Μαΐου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος στον πατρικό του λόγο που απηύθυνε στο πλήθος των ευσεβών πιστών που συμμετείχαν τόνισε χαρακτηριστικά: «Η αγάπη και η πίστη σας, η οποία είναι ριζωμένη στην καρδιά σας, σας οδήγησε να μεταφέρετε την Παναγία την Μεγαριώτισσα εδώ, στην νέα πατρίδα σας, και να την θρονιάσετε στο χωριό και στην καρδιά σας. Η Παναγία, που έχει πολλά ονόματα αλλά μία χάρη, σας σκέπει και σας ευλογεί». Συνέχισε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας: «με την συμμετοχή μας στην εκκλησία βγαίνουμε πολλαπλά ωφελούμενοι. Μας χρειάζεται όμως η εσωτερική προετοιμασία, για να μπορούμε να βάλουμε στην καρδιά μας στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό μας, την μόνη Αλήθεια και Αγάπη. Η Παναγιά η Μεγαριώτισσα να μας σκέπει να βρίσκεται σύμμαχος μας στην πορεία της ζωής μας».

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Μεγαριώτισσας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, αγήματος του Στρατού, μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων, πλήθος πιστών, παρουσία των τοπικών αρχών.

Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Μας χρειάζεται η εσωτερική προετοιμασία»