Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο λαμπρός εορτασμός του θαύματος του Οσίου Βαρβάρου στην Κέρκυρα.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το ιστορικό προάστειο της ακριτικής νήσου Κερκύρας, Ποταμός, εόρτασε την ανάμνηση της υπό του Οσίου ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, υπερφυές θαύμα της θεραπείας, κατά τα τέλη του 16ου αιώνος, παραλυτικού νέου.
Συμφώνως με τα Εκκλησιαστικά Συναξάρια όταν τα ιερά λείψανα του Αγίου μεταφέρονταν (!) από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας με προορισμό την Βενετία, το πλοιάριον που μετέφερε τον σπουδαίον αυτόν θησαυρόν, αγκυροβόλησε στο μικρό λιμάνι των Αλυκών Ποταμού.
Η είδησις αυτή μεταδόθηκε αστραπιαίως σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα πλήθος πιστών να κατευθυνθούν προς το λιμάνι για να προσκυνήσουν την ιερά λάρνακα. Ανάμεσα σ΄αυτούς και ένας παραλυτικός νέος, φερόμενος υπό των οικείων του, ο οποίος μόλις ασπάσθηκε τα ιερά λείψανα ανορθώθη "παραχρήμα".
Το θαυμαστόν αυτό γεγονός συγκίνησε όλους τους ευσεβείς κατοίκους οι οποίοι και αποφάσισαν το Ιερόν Ναόν της Υ. Θ. Ζωοδόχου Πηγής, με το χαρακτηριστικό πυργοειδές κωδωνοστάσιον, ύψους 35 μέτρων, να τον αφιερώσουν και εις τον Όσιον ΒΑΡΒΑΡΟΝ τον Πενταπολίτην.
Έκτοτε, το ιερόν πρόσωπον του Οσίου αποτελεί το σημείον ενότητος όλων των χριστιανών της περιοχής, που με ιδιαίτερη ευλάβεια σπεύδουν και προσκυνούν την ιερά του εικόνα.
Την εφετινήν λαμπράν επέτειον ελάμπρυνε δια της παρουσίας του, τη αδεία του σεβαστού και πάντα φιλόξενου Ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ημέρες ταπεινός προσκυνητής στην ακριτική Κέρκυρα.
To Ιερό Θυσιαστήριο πλαισίωσαν Ιερείς των πέριξ περιοχών.
Αξίζει να αναφερθεί οτι κατά τον περασμένο Φεβρουάριο η ενορία Ποταμού Κερκύρας απέκτησε απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου, που ευρίσκεται στην περιοχή Vondjian της Κροατίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του προϊσταμένου της ενορίας, πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Πετράκη. Η επίσημος υποδοχή του λειψάνου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του τυφλού (9 Ιουνίου) κατά την διάρκεια της μεγάλης ετησίας ιεράς λιτανεύσεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Δημοσιάνας.
You might also