Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το μυστήριο του Ευχελαίου στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας

img 1166
Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέσθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ετέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με τη συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως και τη παρουσία πλήθους πιστών.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Νικόλος αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ύμνοι και οι ευχές του Μυστηρίου μας διδάσκουν και μας διακηρύττουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι «ο ελθών εις τον κόσμον σώσαι ημάς» και μας σώζει πάντοτε δια της Εκκλησίας του.

Ο Χριστός ήλθε και εθεράπευσε την ψυχή και το σώμα του ανθρώπου. Το Μυστήριο του Ευχελαίου είναι ακριβώς συνέχεια αυτής της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο.
Στο τέλος του Ιερού Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος έχρισε του ιερείς δια του αγίου Ελαίου και εν συνεχεία οι Ιερείς όλους τους πιστούς, οι οποίοι είχαν κατακλίσει τον Μητροπολιτικό Ναό.