Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Αγία και Μεγάλη Πέμπτη Η Περιφορά του Εσταυρωμένου στο Ναύπλιο.

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 απόγευμα στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Ναυπλίου σε μία κατανυχτική ατμόσφαιρα ο Ιερέας του ναού Πατέρας Ηλίας Αλευράς με τρεμάμενη φωνή Λέγοντας το σήμερον κρεμάται επί ξύλου… μεταφέρει γύρω γύρω από τη εκκλησία, στην πλάτη του τον σταυρό. Την τελετή παρακολουθούν κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος. Το παρών τους έδωσαν κι ο δήμαρχος της πόλης Δημήτριος Κωστούρος ,καθώς κι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος.



Η Μεγάλη Παρασκευή μας φέρνει ενώπιον των Παθών του Κυρίου μας. Ο Χριστός υποφέρει, σταυρώνεται και πεθαίνει, για να μας οδηγήσει…
στην σωτηρία, την απαλλαγή από την φθορά και την αμαρτία που διαποτίζει την ύπαρξή μας και να μας δώσει την Ζωή. Στους Μακαρισμούς, που ψάλλουμε μετά την έξοδο του Εσταυρωμένου, διαβάζουμε χαρακτηριστικά: Εσταυρώθης δι εμέ, ίνα εμοί πηγάσης την άφεσιν. Εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσης μοι . Η συγγνώμη του Σταυρού και η ανάβλυση της ζωής μέσα από το Πάθος, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι αληθινή ελευθερία δεν νοείται χωρίς θυσία.