Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γιορτή νεολαίας από τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Γιορτή νεολαίας από τη Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών
Σε μια κατάμεστη από παιδιά αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου το απόγευμα η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αλεξίου και των πολιτικών αρχών της πόλεως, οι νέοι και νέες των νεανικών συνάξεως έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από τραγούδια και χορούς που απέδωσαν θαυμάσια.

Η εορτή άρχισε με το απολυτίκιο του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γραδούλα. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ο π. Γεώργιος κατάφερε και έδωσε  ψήγματα της τριανταδιάχρονης πορείας του Ποιμενάρχου κ Αλεξίου στην γεραρά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και κατέληξε λέγοντας: «Συγχωρέστε την παρακοή μας απόψε να αναφερθούμε στο έργο Σας και δεχθείτε την σημερινή εκδήλωση της νεολαίας μας ως ελάχιστο ευχαριστώ για την Αρχιερατική Διακονία Σας. Κλήρος και λαός Σας ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας τα έτη σας να είναι πολλά επ’ αγαθώ της τοπικής Εκκλησίας».
Στην συνέχεια η χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής απέδωσε θαυμάσιους ύμνους. Συμμετείχαν χορευτικά τμήματα των κατηχητικών σχολείων των Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου Μπάρας, Αγίου Νεκταρίου, Φλαμουλίου και Πυργετού.
Τρείς μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου του χωρίου Αγίας Κυριακής ανέγνωσαν κείμενο του Ρώσου Αγίου Σεραφείμ της Βίριτσα μέχρι να ανέβει στην σκηνή η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας οι οποία επέδωσε γνωστά τραγούδια.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος ευχαριστώντας τους γονείς, αλλά κυρίως τα παιδιά που δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην τοπική εκκλησία και το έργο της. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι άπαντες οι κληρικοί της Μητροπόλεως δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την κατήχηση της νεολαίας. Υποσχέθηκε μάλιστα κάθε χρόνο η νεανική αυτή εκδήλωση θα γίνετε όλο και καλύτερη.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τύμπας με την βοήθεια όλων των στελεχών του τομέα νεότητος της Μητροπόλεως.
Γιορτή νεολαίας από τη Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών
Γιορτή νεολαίας από τη Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών
Γιορτή νεολαίας από τη Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών