Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΗΓΟΥΜΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΤΗΝΟΥ.


 Τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια του Ηγουμενείου στην Μονή Κεχροβουνίου Τήνου τέλεσε απόψε, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ρωμαιοκαθολικών Τήνου κ. Νικολάου, της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κας Χριστίνας Καλογήρου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Πουσαίου, του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, της Ηγουμένης της Μονής  Ιουλιανής και των Αδελφών της Μονής, της Ηγουμένης της Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως Θεοφανούς, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Επιτροπής, εκπαιδευτικών και πλήθους Τηνίων και προσκυνητών.
     Στους χαιρετισμούς τους, η Γενική Γραμματέας, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και η Ηγουμένη, τόνισαν την σημασία του έργου αποκαταστάσεως του κτιριακού συγκροτήματος του Ηγουμενείου, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια περίπου με τις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ χρειάστηκαν δύο χρόνια εντατικής εργασίας για την ολοκλήρωσή του, αναφέρθηκαν στην συμβολή των Χωρών που το συγχρηματοδότησαν, Ελλάδος, Νορβηγίας, Λιχνεσταϊν και Ισλανδίας, στον απλούν, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικό αρχιτεκτονικό τρόπο, της απαρχής ανοικοδομήσεώς του, και σε όσους με κάθε τρόπο συνήργησαν και εργάσθηκαν για την επίτευξη αυτού του μεγάλου και σημαντικού για την  Μονή έργου. Ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους επιβλέψαντες και εργάτες ονομαστικώς έκανε η Ηγουμένη της Μονής.
      Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ στον επιλογικό χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τις Χώρες που συγχρηματοδότησαν το έργο, ειπών χαρακτηριστικά «...όταν στις καρδιές των ανθρώπων, Κρατών και λαών, βασιλεύει η ειρήνη του Θεού και η αλληλεγγύη, τότε παράγονται παρόμοια έργα πολιτισμού και ανάπτυξης». Συνεχάρη την Περιφέρεια, τον Δήμο και τις υπηρεσίες τους για την συμβολή τους, την Ηγουμένη και την Αδελφότητα για την μέριμνα και τους κόπους τους, τον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Παναγιώτη Ρήγα και όλους τους παραστάντες, και ευχήθηκε η συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάντα να είναι αγαστή και παρόμοια έργα να παράγει και κατέληξε λέγοντας «...ό,τι ο πανδαμάτορας χρόνος  φθείρει και καταστρέφει, η αγάπη των ανθρώπων ανακαινίζει  και συντηρεί!»
      Στην διάρκεια των ομιλιών αναγνώσθηκε και μήνυμα του Βουλευτή κ. Παναγιώτη Ρήγα.
      Μετά την τέλεση των Εγκαινίων οι πάντες εθαύμασαν τους ανακαινισμένους χώρους του Ηγουμενείου και της τράπεζας, όπου παρετέθη προς όλους μοναστηριακή παραδοσιακή δοχή.   
Φωτογραφίες: Γιώργος Πολυκανδρίτης