Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Θερμοπυλών Ιωάννης: "Η Θεία Κοινωνία δεν είναι μαγικό φίλτρο που επιδρά μόνο του".

του Σπύρου Παπαγεωργίου
Στην κίνηση του Ιησού Χριστού να πλύνει τα πόδια των Μαθητών Του, αλλά και στην στιγμή του Μυστικού Δείπνου όπου ο Κύριος τους προσφέρει το Σώμα και το Αίμα Του, αναφέρθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης στο κήρυγμα προς τους πιστούς, στον Όρθρο του Μυστικού Δείπνου .
Είπε σχετικά πως "ο Χριστός με το Αίμα Του υπογράφει την Καινούρια Διαθήκη μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Η πράξη του Ιησού να μοιράσει τον οίνο και τον άρτο στους μαθητές, δεν ήταν μία θεατρική πράξη αλλά μία κίνηση ουσιαστική με την οποία μας δηλώνει ότι "ἰδοὺ ἐγὼ μεθ’ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος". Και αυτή η παρουσία του Χριστού στη ζωή μας είναι μέσω της Θείας Ευχαριστίας. Έτσι, θεμελιώνει ο Χριστός τον νέο τρόπο κοινωνίας με τον άνθρωπο και του δίνει τα πνευματικά εφόδια για να κατανοεί και να εφαρμόζει την διδασκαλία που δίδαξε."

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης αναφέρθηκε και στην προδοσία του Ιούδα λέγοντας πως "ενώ κοινώνησε το Σώμα και το Αίμα Του Χριστού, έφυγε κι έτρεξε να συμφωνήσει την προδοσία. Και κάποιοι πιστοί σκανδαλίζονται και ερωτούν. Εφόσον ο Ιούδας, έλαβε τη Θεία Κοινωνία και δεν επέδρασε καθόλου μέσα του, τότε ποιο το όφελος της Θείας Κοινωνίας. Αδελφοί μου, η Θεία Κοινωνία δεν είναι ένα μαγικό φίλτρο που το παίρνουμε και επιδρά αυτόματα. Η Θεία Ευχαριστία είναι η ομολογία του Θανάτου και της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Και κάθε φορά που τη λαμβάνουμε είναι η δική μας συμμετοχή στο Πάθος του Χριστού. Δεν την λαμβάνουμε παθητικά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αλλά εν γνώσει μας και με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε. Κανείς δεν κοινωνεί αξίως, τουλάχιστον όμως να μην κοινωνεί προδοτικά. Και μόλις βγει από την εκκλησία να επαναλάβει τα ίδια που έκανε πριν τη Θεία Κοινωνία, χωρίς καμιά προσπάθεια. Μακάρι ο Θεός να σας αξιώνει να κοινωνείτε και να μην προδίδετε την αγάπη Του"