Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τα «Ελευθέρια» του Διδυμοτείχου.

eleyueria (5)
Τα «Ελευθέρια» της πόλεως του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής του Κεντρικού και Βορείου Έβρου, εορτάσθησαν την Κυριακή των Μυροφόρων, 19η Μαΐου ε.ε., με σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Με τα «Ελευθέρια» του Διδυμοτείχου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου εορτάζεται και η μνήμη «πάντων των εν Θράκη ασκήσει και αθλήσει διαλαμψάντων αγίων». Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την ευκαιρία αυτή σε επίκαιρη Εγκύκλιό του, που διαβάσθηκε σε όλους τους Ναούς της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου τόνισε μεταξύ άλλων· «…Εδώ, οι έννοιες «χριστιανική ζωή» και «μαρτυρική ζωή» ήταν καί είναι ταυτόσημες. Αυτό ενδεχομένως μπορεί να υπηχεί παράδοξα στα ώτα των πολλών, όμως για τους  ανθρώπους της Θράκης είναι βίωμα, τρόπος και στάση ζωής».

Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, εψάλη η επίσημη Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο θεολόγος – Καθηγητής κ. Βασιλ. Περιστεράκης. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και οι επίσημοι μετέβησαν  στο Ηρώο, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Κυβερνήσεως στις εκδηλώσεις παρέστη ο Γενικός Γραμματεύς της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Αθαν. Καρούντζος. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Ιωσ. Μαυράκης και άλλοι επίσημοι.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στην ενορία Παταγής Ορεστιάδος, όπου στον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου, εωρτάσθηκε η ανακομιδή και η μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου.