Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Εγκαινιάσθηκε το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Μία μεγάλη και ιστορική ημέρα έζησε η πόλη της Λαμίας την Κυριακή 19 Μαΐου με τα Εγκαίνια του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως που τελέσθηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια παρουσία οκτώ Αρχιερέων, όλων των αρχών της περιοχής και πλήθους λαού.
Ο εορτασμός των Εγκαινίων άρχισε από την Παρασκευή 17 Μαΐου το απόγευμα με υποδοχή του αποτμήματος του ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, το οποίο προσκόμισε από την Ιερά Μονή Σαγματά Θηβών στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος.
Στον μεγάλο Εσπερινό της Παρασκευής χοροστάτησε και ωμίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος. Στον μεγάλο Εσπερινό του Σαββάτου χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Την Κυριακή 19 Μαΐου εορτή των Μυροφόρων στον ίδιο ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου εξετίθετο σε λαϊκό προσκύνημα το άγιο Λείψανο, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθω κ. Δαμιανού με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Νικολάου, Λαρίσης κ. Ιγνατίου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου.
Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε πολυμελής Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή των Μυροφόρων και συνεχάρη με λόγια αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο δια το εν γένει ποιμαντικό του έργο και ιδιαίτερα για το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο, το οποίο σε λίγο θα εγκαινιαζόταν.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους επισήμους και όλο το λαό για τη συμμετοχή τους και ετόνισε ότι η μεγαλοπρεπής και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία είναι έκφραση απείρων ευχαριστιών προς τον Ποιητή των καλών έργων Θεό. Ιδιαίτερα δε έχει τον χαρακτήρα της ευχαριστίας μέσα στην ενότητα, στην αγάπη και στον σύνδεσμο της ειρήνης, του Ποιμενάρχου ενόψει της μεγάλης ώρας των Εγκαινίων.
Είπε ο Σεβασμιώτατος: «εκάλεσα τους αγαπητούς αδελφούς για να χαρούν στη δική μας χαρά και να μας ενισχύσουν με τη δική τους παρουσία. Μέσα στην Εκκλησία και η χαρά και η θλίψη διαμοιράζεται, απλώνεται και σφυρηλατεί την ενότητα της αγάπης».
Μετά τη Θεία Λειτουργία το Εκκλησίαστικό Συμβούλιο της ενορίας της Αγίας Παρασκευής προσέφερε πρωινό στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, στο χώρο του οποίου ευρίσκεται και το Βαπτιστήριο  ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στις 12 ακριβώς μετέβησαν οι Αρχιερείς στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου, όπου έγιναν δεκτοί με αισθήματα σεβασμού από το χριστεπώνυμο πλήθος και ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων.
Στην προσφώνησή του με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανεγέρσεως και ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην αποπεράτωση του. Καταλήγοντας στην ομιλία του είπε: «Όποιος δεν πιστεύει στα θαύματα ας ιδεί το έργο αυτό. Είναι ένα μεγάλο θαύμα πίστεως, αγάπης και δυνάμεως του Θεού και του λαού της Εκκλησίας. Παραδίδεται από την Εκκλησία στον λαό της Εκκλησίας «τα σα εκ των σων σοι προσφέρομεν». Προσφέρουμε στο λαό το δώρο που εκείνος μας χάρισε βάζοντας απάνω σε αυτό τη σφραγίδα της ευγνωμοσύνης μας. Σκοπός της ανεγέρσεως του είναι να καταστεί όργανον και μέσον δοξολογίας του ονόματος του Θεού και οικοδομής των ανθρώπων. «Θεού το έργον, θεού η δόξα».
Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους Αρχιερείς, τον Υπουργό, τους Βουλευτές, τους Στρατηγούς, τους Δημάρχους και όλους τους επισήμους στους διάφορους χώρους του Πνευματικού Κέντρου για τους οποίους όλοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους και συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο.
Στους χώρους του κτιρίου υπήρχαν εντεταλμένοι νέοι της Μητροπόλεως που ξεναγούσαν όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρον επισκέφθηκαν ολόκληρο το κτίριο και κατά την έξοδο τους πήραν ένα κέρασμα και ένα ενθύμιο των Εγκαινίων.
Στην τελετή των Εγκαινίων παρέστησαν εκτός από τους προαναφερθέντες Μητροπολίτες ο Α. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, οι τ. Υπουργοί κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και κα. Κατερίνα Μπατζελή, οι Βουλευτές κα Ελένη Μακρή, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, οι Δήμαρχοι Λαμιέων, Λοκρών, Στυλίδος, Δομοκού, Μακρακώμης και Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Αρβανίτης, οι τ. Βουλευτές κ. Τόνια Αντωνίου, κ. Θεόδωρος Χειμάρας και κ. Απόστολος Γκλέτσος,  ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βλάχος και όλοι οι Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της Φθιώτιδος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως κ. Παλιαλέξης, η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κα. Ακριβούση, οι Καθηγητές εξ Αθηνών κ.κ. Ηλίας Οικονόμου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Απόστολος Νικολαΐδης, Δημήτριος Γόνης και Χρήστος Καραγιάννης, ο Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων της Φθιώτιδος.
Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία των συζύγων των αειμνήστων μεγάλων ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως Αθανασίου Ακρίδα και Βασιλείου Χειμωνίδη.
Την Θεία Λειτουργία και την τελετή των εγκαινίων εκάλυψε απευθείας ο τηλεοπτικός σταθμός «STAR Κεντρικής Ελλάδος και μαγνητοσκόπησαν ο τηλεοπτικός σταθμός «4ε» και ο διαδικτυακός «intv.gr».
Στην τελετή των Εγκαινίων ήταν παρόντα όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής, τα οποία προέβαλαν το ιστορικό γεγονός.