Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Οι Μικρασιάτικες της Αργολίδος τίμησαν την Αγία Ειρήνη στην Νέα Κίο.



Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Την Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα τίμησε η πόλη της Νέας Κίου στην Αργολίδα, μία κωμόπολη μεταξύ των πόλεων Ναυπλίου και Άργους. Οι κάτοικοι της πόλης αυτής είναι κατά πλειοψηφία πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας και τιμούν όλως ιδιαιτέρως την Αγία Ειρήνη. Κατά την παραμονή της πανηγύρεως, τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλινίκου, παρόντων Ιερέων από  το Ναύπλιο και Άργος. Κατά την ιερά  πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης .
Το παρών τους  έδωσαν οι αρχές του τόπου ,ο  Δήμαρχος  Δ.Κ αμπόσος , οι βουλευτές Ι.Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ και  Ι.Ανδριανός της ΝΔ, οι πολιτευτές  Αργολίδας Β. Σιδέρης και Γ. Παραβάντης του ΠΑΣΟΚ,  ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής , δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους κα. Μετά τον αρχιερατικό εσπερινό ακλούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία   των κατοίκων και των προσκυνητών. Σήμερα Σαββάτο 11 Μαΐου 2013 τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.  Στο τέλος της θείας λειτουργίας  οι ιερείς  του ναού , πατέρας Δημοσθένης και Ηλίας  Γάτσιος, ευχαρίστησαν τον  θεοφιλέστατο για την τιμή που τους έκανε και  τον κόσμο που ήρθε για να τμήσει την Αγία Ειρήνη. Φέτος έψαλλε το διήμερο των εορτασμών ο Άρχων  πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτης Γιαννακάκης .





ΒΙΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Η Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς έζησε περί τον 4ο αιώνα. Ήταν από τη Μενεγή, κόρη του τοπικού άρχοντα Λικίνιου.Το αρχικό όνομά της ήταν Πηνελόπη. Όταν όμως ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό βαπτίσθηκε Ειρήνη. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει πως ήταν εξαιρετικής ομορφιάς και μόρφωσης και με ιδιαίτερη ευφράδεια και έντονο θρησκευτικό ζήλο. Ανέλαβε ιεραποστολικά καθήκοντα στη Περσία επί Σαπώρ Β΄ όπου και υπέστη μεγάλη καταδίωξη.Τελικά η Ειρήνη κατέφυγε στην Έφεσο συνεχίζοντας να διδάσκει με ακόμη εντονότερο ζήλο και με λαμπρά αποτελέσματα ως το θάνατό της που έλαβε χώρα στην ίδια πόλη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανακήρυξε την Ειρήνη Αγία και μεγαλομάρτυρα και όρισε να τιμάται η μνήμη της στις 5 Μαΐου κατ΄ έτος. Κατά τη Φραγκοκρατία το λείψανό της φυγαδεύτηκε στην Πάτρα, όπου στη συνοικία Ριγανόκαμπος , υπήρχε ο σταυροπηγιακός ναός της Αγίας Ειρήνης που είχε χτιστεί για να φιλοξενήσει το λείψανο της αγίας [1]. Στις 5 Μαρτίου του 1231 [2] ο Λατίνος Αρχιεπίσκοπος Πάτρας Αντέλμος φυγάδεψε , από την Πάτρα στη Δύση, πολλά ιερά κειμήλια ανάμεσα στα οποία και το ιερό λείψανο της Αγίας Ειρήνης κάνοντάς το δώρο στο μοναστήρι του Hautecombe στη Σαβοΐα της Ιταλίας. Το λείψανο της Αγίας Ειρήνης επιστράφηκε στις 5 Οκτωβρίου 2002 και φυλάσσεται σήμερα στο ναό της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο. Ο ναός αυτός είναι χτισμένος στην τοποθεσία όπου βρισκόταν ο παλιός.