Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Ναυπλιώτης Ιορδάνης Δαμιανός Έζησε την Εμπειρία του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα.

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Το γύρο του κόσμου έκανε  ένα βίντεο από τη φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα που δείχνει έναν Ναυπλιώτη, τον Ιορδάνη Δαμιανό να πιάνει την φωτιά από τα 33 κεριά και να μην καίγεται! Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του και στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.
Λίγα λεπτά μετά το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.

Το Άγιο Φως ήρθε και πάλι στη Γη, ενώ το πλήθος των προσκυνητών που περίμενε έξω από το Ναό δε συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Μαζί με αυτούς τους προσκυνητές ήταν κι ο δικός μας Ιορδάνης μαζί με την παρέα του οι οποίοι έζησαν το θαύμα του Αγίου φωτός . Ο  Ιορδάνης όπως βλέπεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες έχει τοποθετήσει την λαμπάδα με τα 33 κεριά στο πρόσωπό του και δεν καίγεται… αν δεν είναι αυτό θαύμα τότε τι είναι θα μας πει ο Ιορδάνης ,πράγματι εκείνη την στιγμή οι χιλιάδες πιστών που βρίσκονταν μέσα στον Ναό της Αναστάσεως ως εκ θαύματος όλοι είχαν το φως μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, απίστευτο ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, θα συνεχίσει να μας λέει ο Ιορδάνης.    Το ντοκουμέντο με το Άγιο Φως έχει προκαλέσει μάλιστα  το ενδιαφέρον διεθνών πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών και έχει αναπαραχθεί μέχρι και από το CNN!