Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Βυζαντινό Μοναστήρι Αρειας Ναυπλίου.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Όλως ιδιαιτέρως εόρτασε την θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγή το Βυζαντινό μοναστήρι στην περιοχή Αρειας Ναυπλίου. Παραμονή της εορτής έγινε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αργολίδος και με την  παρουσία αρκετών ιερέων από το Ναύπλιο και το Αργος. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία κατά την οποία χοροστάτησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδας αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης. Μετά το πέρας της, ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας πέριξ του μοναστηριού, προς ευλογία των πιστών. Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο κατά την ημέρα που εορτάζει η μονή μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος. Το παρών τους έδωσαν ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ι. Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου  Χ. Γραμματικόπουλος κα.









ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ
Απέχει 3 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Ιδρύθηκε το 1144 από τον επίσκοπο Άργους και Ναυπλίου Λέοντα και σήμερα έχει 9 μοναχές. Το καθολικό της μονής  είναι έργο του έτους 1149, είναι πρότυπο βυζαντινής τέχνης και όπως λέγει και ο Γάλλος βυζαντινολόγος Κάρολος Ντηλ, είναι «το ωραιότερο της δευτέρας χιλιετηρίδας». Είναι τετρακιόνος ναός με ελαφρό τρούλο και έχει κτισθεί με λαξευτούς πώρινους ισοδομικούς λίθους. Στη δυτική είσοδο του ναού είναι εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα, που φέρνει την εξής επιγραφή:
Έπηξε βάθρα τω ναό Σου Παρθένε,
Λέων Αργείων αλιτρός θυηπόλος,
Ώπερ παράσχοις λύτρον αμπλακημάτων
Είς αντάμειψιν, ευλογημένη Κόρη.