Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στις 11 Μαΐου η εορτή της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας


Στις 11 Μαΐου θα εορταστεί φέτος η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, όπου έζησε και οσιακά εκοιμήθη, εκεί που υπάρχει ο τόπος της ασκήσεως, ο τάφος της και τα χαριτόβρυτα λείψανά της, διότι την ημέρα της μνήμης της στις 6 Μαΐου, ψάλλεται η Ακολουθία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.
Έτσι, την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα στο Μοναστήρι θα ψαλλεί ὁ Πανηγυρικός Εσπερινός..
με την παρουσία και άλλων αγίων Αρχιερέων και την επόμενη μέρα ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος η λιτάνευση των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων της Αγίας και ο Αγιασμός στον αύλειο χώρο της Μονής.
Η Αγία Σοφία είναι η δική μας Αγία. Είναι το δώρο του Θεού σε μας και σε ολόκληρη την οικουμένη. Η παρουσία της είναι ζωντανή, ιδιαίτερα στο χώρο της Μονής της. Η προστασία της και η ευλογία της καθημερινή σε εκείνους που ζητούν τη βοήθειά της.