Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ιερατική Σύναξη εις την Ύδρα.


Με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2α Απριλίου ε.έ η ετήσια καθιερωμένη Ιερατική Σύναξις πνευματικών εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου με την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Το πρωί ετελέσθη εις τον Καθεδρικόν Ναόν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας των Προηγιασμένων και την παράθεση του πρωινού, ξεκίνησαν  οι εργασίες της  ημερίδος με εισαγωγικά εκτενή σχόλια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ περί του μυστηρίου της Ι. Εξομολογήσεως. 
Εν συνεχεία ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ανδρέας Κουμπής, Εφημέριος Αγίου Αντωνίου Σπετσών ανέπτυξε εις τους Πατέρας την κεντρική εισήγηση της ημερίδος με θέμα: «Η Διακονία του μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως στην σύγχρονη εποχή μας.» Ακολούθησαν διάλογος και ερωτήσεις από τους αγίους Πατέρας και απαντήσεις από τον εισηγητή. Μετα από σύντομον διάλειμμα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. π. Ακίνδυνος Γ. Δαρδανός  αναφέρθηκε σε Διοικητικά θέματα. Ο Σεβασμιώτατος με τις θεολογικές  και πρακτικές παρεμβάσεις του, ως και την πολυετή εμπειρία του ως πνευματικός, προσέδωσε προς όλους τους πατέρας πνεύμα οικοδομής και στηρίξεως για την ποιμαντική - ενοριακή και διοικητική διακονία τους. Μετά την λήξη των εργασιών παρετέθη γεύμα εις την τράπεζα του Ι. Καθεδρικού Ναού ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εις τους ιερείς βιβλία από τις εκδόσεις της Ι. Συνόδου, περιοδικά κ.λ.π.