Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Είναι δύσκολο να κάνουμε την γη παράδεισο, αλλά μπορούμε να εμποδίσουμε να γίνει κόλαση.


24/4/2013
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Σε Πασχαλινή εκδήλωση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο παραβρέθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Πανοσ. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και τον Γενικό Διευθυντή Ποιμαντικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας Πρωτ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη. Τους υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΚΕΣΟ Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γεν. Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η κ. Μαίρη Πίνη, διευθύντρια του ΚΕΣΟ, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κληρικοί και λαϊκοί.




Η κ. Πίνη καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τους παρευρισκόμενους, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής, στις οικονομικές δυσκολίες, στην ανεργία και παρουσίασε το έργο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής λέγοντας "τον Φεβρουάριο του 2012 Μακαριώτατε, διορίσατε στο ΚΕΣΟ πλήρες ΔΣ και μας συστήσατε να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αυτό ακριβώς κάναμε. Μέχρι σήμερα έχουμε συμπαρασταθεί σε περισσότερες από 1200 οικογένειες".

Παρουσίασε επίσης η κ. Πίνη τις δραστηριότητες του ΚΕΣΟ, αλλά και τις συνεργασίες με το γενικό φιλόπτωχο ταμείο και το ίδρυμα ποιμαντικής επιμόρφωσης. "Υλοποιήσαμε την τακτική, που διδάξατε εσείς Μακαριωτατε στους συνεργάτες σας και στους κληρικούς ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως Ιερωμένος", υπογράμμισε η κυρία Πίνη και πρόσθεσε "για κάποιες δράσεις μας, όπως οι επισκέψεις στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα και οι φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα για τη συγκέντρωση υλικού ενεργοποιήσαμε διευθυντές δασκάλους και μαθητές δημοτικών σχολείων." Αναφέρθηκε, εξάλλου η κ. Πίνη και σε νέες συνεργασίες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία της επισήμανε "δε μπορούμε να σηκώσουμε φωνή και να αρθρώσουμε το ανάστημα στους μεγάλους αυτής της χώρας ή στους κρατούντες της Ευρώπης. Το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε όλοι οι άνθρωποι του ΚΕΣΟ και του ΓΦΤ είναι ότι προσπαθούμε να στηρίξουμε την ελπίδα και την αντοχή των μελών των οικογενειών, που μας εμπιστεύονται με ειλικρινή σεβασμό στην αξία του κάθε ανθρώπινου προσώπου. Να αγωνιστούμε στο μέτρο που μας αναλογεί, με ταπεινότητα και χωρίς υπερφίαλα επικοινωνιακά τεχνάσματα για τη δίκαιη υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, για μια ουσιαστική υποστήριξη των οικογενειών και αλληλεγγύη μέσα στην κοινωνία μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και διοργάνωσαν την εκδήλωση, αλλά και τις οικογένειας που παραβρέθηκαν και αναφέρθηκε στη σημασία συνεργασίας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα τονίζοντας πως "είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια. Μια οικογένεια έχει χαρές, λύπες και δυσκολίες, Χρειάζεται όμως τα μέλη της να μοιράζονται χαρά και λύπη. Καλούμαστε να βλέπουμε τον άλλο άνθρωπο ως αδελφό μας και όχι ως εξάρτημα. Ο άνθρωπος σε πολλές περιόδους της ιστορίας αντιμετωπίζονταν ως ένα αντικείμενο εκμεταλλεύσιμο. Υπάρχει όμως και η άλλη τοποθέτηση, η Χριστιανική, που μας λέει ότι ο άλλος είναι εικόνα Θεού, είναι αδελφός μας, επομένως είμαστε υποχρεωμένοι τη χαρά, τη λύπη και τα προβλήματα να τα αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε "χρειάζεται να αγαπάει ο ένας τον άλλο, να είμαστε ενωμένοι και όπου φαίνεται έρημος τόπος να μπορούμε να κάνουμε οάσεις, ώστε αυτός που περπατάει στην έρημο να μπορεί να βρει ίσκιο, νερό και να ξεκουραστεί. Είναι δύσκολο να κάνουμε την γη παράδεισο, αλλά μπορούμε να εμποδίσουμε να γίνει κόλαση. Αυτή είναι η αποστολή μας". Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την ομιλία του ζητώντας από τα παιδιά να μην απελπίζονται, να μην χάνουν το κέφι τους και οι μεγαλύτεροι να γιγαντώνουν την ψυχή τους, "εξάλλου, όταν η ψυχή είναι δυνατή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες".

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη συνεργασία της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επισήμανε πως "όλες οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης με πρώτη την Εκκλησία έχουνε δώσει στο Δήμο το σπίτι τους και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον κόσμο".