Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στο πλευρό του ιδρύματος "Το Σπίτι του Ηθοποιού"


15/4/2013
Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ιδρύματος "Το σπίτι του Ηθοποιού" στα κάτω Πατήσια, τέλεσε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο "Σπίτι του Ηθοποιού" συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, ενώ τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του ιδρύματος Άννα Φόνσου.



Η κυρία Φόνσου καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τόνισε πως είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκεται στην εκδήλωση αυτή, ενώ πραγματοποιήθηκε μία σύντομη μουσική παράσταση από παιδική χορωδία που τραγούδησαν τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου κτηρίου ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε "είχα την χαρά να με επισκεφθεί η κυρία Φόνσου και να μου καταθέσει τις σκέψεις και τις προσπάθειές της. Θυμήθηκα μια φράση του Ευαγγελίου, εάν ο σπόρος δεν πέσει στη γη μένει μόνος. Ο σπόρος μπορεί άλλοτε να είναι ο πραγματικός σπόρος, άλλοτε η ιδέα, άλλοτε ο στόχος και όπως ο σπόρος αν δε μπει στη γη δε φέρνει καρπό έτσι και η ιδέα αν μείνει στο μυαλό μας, δε γίνεται τίποτε. Εμείς φεύγουμε και δε μένει τίποτε πίσω. Η κ Φόνσου και οι συνεργάτες της αποφάσισαν αυτόν το σπόρο να τον βάλουν στη γη να τον καλλιεργήσουν και να τον δυναμώσουν, για να δώσει καρπό κι αυτόν τον καρπό ήρθαμε απόψε να δούμε, να ευλογήσουμε και να ευχηθούμε ο Θεός να τον ενισχύσει, έτσι ώστε όχι μόνο να αποπερατωθεί ως οικοδόμημα, αλλά να πάρει πνεύμα και δύναμη εσωτερικά για να γίνει καρπός". Δήλωσε, επίσης ο Μακαριώτατος πως θα προσπαθήσει να βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα "Το Σπίτι του Ηθοποιού" και να καλύψει όποιες ανάγκες χρειαστούν.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Άννα Φόνσου συγκινημένη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και είπε χαρακτηριστικά "αν είστε εσείς κοντά μας, κυρίως αυτές τις δύσκολες μέρες, τότε σίγουρα όλα θα πάνε καλά".

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στο νέο εξαώροφο κτήριο, ενώ συνομίλησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, αλλά και με τους καλεσμένους ηθοποιούς που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

«Το Σπίτι του Ηθοποιού» είναι μια ιδέα της προέδρου κ. Άννας Φόνσου κι ένας τίτλος που το καθιέρωσε εδώ και 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα Ίδρυμα Κοινωφελές – Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας.

Βασικός σκοπός του Ιδρύματος είναι η φιλοξενία ηθοποιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αλλά και η ενεργή παρέμβαση στην πολιτιστική ζωή με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, η προώθηση με κάθε μέσο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η δημιουργία χώρων πολιτιστικής έκφρασης, η δημιουργία βιβλιοθήκης καθώς και η δημιουργία Θεάτρου του Δρόμου.

Το κτήριο που εγκαινιάστηκε απόψε στην οδό Παναθηναίων έχει διαμορφωθεί ως ξενώνας όπου φιλοξενούνται ηθοποιοί, ενώ υπάρχουν και χώροι συγκέντρωσης και αναψυχής. Σε ένα δεύτερο κτήριο στον ίδιο δρόμο θα διαμορφωθεί χώρος για πολιτιστικές δραστηρίοτητες, όπως εκθέσεις, διαλέξεις, ημερίδες, σεμινάρια, αλλά και δραματική σχολή και παιδικό θέατρο.