Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σύναξις των Πατέρων της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη (ΦΩΤΟ)

του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου 2013, η Ετήσια Γενική Σύναξη της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. 

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου αυτής, Θεοφ. Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, παρουσία πολλών πατέρων της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά, ακολούθησε ομιλία στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Προσκεκλημένος εισηγητής φέτος ήταν  Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος τς ερς ρχιεπισκοπς Αθηνών Ἀρχιμ. π. Μάξιμος Παπαγιάννης με θέμα  "Ἡ Διακονία τοῦ ἀγάμου Κληρικοῦ εἰς τήν Ἐκκλησίαν".

Διατυπώθηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με τη ζωή, τη διδασκαλία και τη πνευματική διακονία του αγάμου κληρικού καθώς και τις  προκλήσεις και τους πειρασμούς που έρχεται αντιμέτωπος.
Όπως ανέφερε ο Καθηγούμενος κ. Ιάωβος "ευκαιρία αυτής της σύναξης, η οποία έχει καθιερωθεί από δεκαετίας, είναι η ένδειξη ενότητας μεταξύ των πατέρων της Μονής  και η ενίσχυση των δεσμών έτσι ώστε η Μονή μας να αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό στη διακονία της Αγιωτάτης Εκκλησίας."