Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου στην Βόρειο Εύβοια.



Από την Παρασκευή 19 Απριλίου έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Αρχιδιάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.
Την Παρασκευή το απόγευμα μετέβη και χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, με την συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών.




Το Σάββατο του Ακαθίστου 20 Απριλίου το πρωί λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών.
Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, όπου συναντήθηκε με τις αδελφές και την ασθενούσα Γερόντισσα Πελαγία.
Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών 21 Απριλίου το πρωί προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή Τοπική Εορτή της Παναγίας, της «Δεήσεως». Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και εκπρόσωποι των Αρχών του Τόπου μας.


Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και οι συνοδοί του επέστρεψαν στην Χαλκίδα, όπου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα ο τελευταίος για φέτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το τελευταίο Εσπερινό Κήρυγμα.

Στον Εσπερινό κήρυξε θαυμασιώτατα τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, με θέμα «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ».
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον εκλεκτό Ομιλητή π. Χριστόδουλο, τους Ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου π. Ηλία Αγιαννίτη και π. Χαράλαμπο Ταραμίγκο, οι οποίοι φρόντισαν για την καλή διοργάνωση, όλους τους Ιερείς της Χαλκίδος, οι οποίοι συμμετείχαν στους Εσπερινούς και κινήθηκαν φιλότιμα προς το σκοπό της πληροφορήσεως των χριστιανών, τους εκλεκτούς Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδωνα Σιμιτζή και κ. Δήμο Τσίμπο, με τα μέλη των Βυζαντινών Χορών τους για την άρτια και κατανυκτική απόδοση των Ύμνων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους στον Ιερό Ναό, τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθυμη προβολή και ανακοίνωση της Τελέσεως του Εσπερινού και των ονομάτων των Ομιλητών και όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι σε όλους τους Εσπερινούς γέμισαν τον Ιερό Ναό, ωφελήθηκαν πνευματικά και χαροποίησαν ιδιαιτέρως τον Ποιμενάρχη τους.