Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Ιερωσύνη είναι το μεγαλύτερο έργο πάνω στη γη» Δύο νέοι Πρεσβύτεροι στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου λειτούργησε το Σάββατο 13/4 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Ρήγα. Τον κ. Ιγνάτιο πλαισίωσαν πλήθος Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, καθώς και πλήθος πιστών που έσπευσαν να ευχηθούν στον νέο Πρεσβύτερο.

Στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την Ιερωσύνη «δωρεά του Θεού προς τον άνθρωπο, έργο ευθύνης μοναδικό και ανεπανάληπτο, το μεγαλύτερο πάνω στον κόσμο, που πρέπει, όμως, να προσεγγίζεται με ταπείνωση, καθώς δεν είναι καρπός της ανθρώπινης αξιοσύνης, αλλά της αγάπης του Θεού»


Στη συνέχεια χαρακτήρισε τον χώρο της Ιερωσύνης «οικογένεια όχι αναμάρτητων, αλλά αγωνιστών, όχι αγγέλων, αλλά ανθρώπων που ποθούν την Αγιότητα και προσπαθούν να γίνονται αληθινό παράδειγμα στους δύσκολους καιρούς μας». Επέστησε την προσοχή στον νέο Ιερέα, γιατί αναλαμβάνει να ποιμάνει «ένα λαό ευλογημένο, με παράδοση και ιστορία, που έχει γαλουχηθεί από το παράδειγμα των Αγίων, των Μαρτύρων και των Ηρώων, που αποπροσανατολίστηκε, όμως, τα τελευταία χρόνια, που ατύχησε από την αναξιότητα της ηγεσίας του κι έτσι χάνει σήμερα την περηφάνια του και δε μπορεί να απολαύσει αυτό που πραγματικά αξίζει. Αυτές τις δύσκολες στιγμές ο λαός μας στρέφεται και πάλι προς την Εκκλησία, αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες. Υπάρχει πλήθος ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την Εκκλησία με δυσπιστία και αρνητισμό προς το έργο Της. Κι αυτοί, όμως, παραμένουν παιδιά μας, το κατεξοχήν ποίμνιο που πρέπει να αναζητήσουμε και να διακονήσουμε, για να επιστρέψει και πάλι στην μάνδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γι’ αυτό, το έργο μας, πλέον, καθίσταται ακόμα πιο υπεύθυνο… Όλοι στρέφουν την προσοχή τους πάνω μας, όχι απλά για ν’ ακούσουν τους λόγους μας, αλλά για να δουν τη ζωή και τα έργα μας… Δεν είναι όλα εύκολα στην Ιερωσύνη. Σε περιμένουν δυσκολίες, πειρασμοί και αντιξοότητες, έσωθεν και έξωθεν προερχόμενες, αλλά ζει Κύριος ο Θεός. Το Άγιο Πνεύμα θα είναι η δύναμή σου, αυτό που θα καρποφορήσει το έργο σου, εφόσον σταθείς άξιος της αποστολής σου…»
Ο π. Κωνσταντίνος Ρήγας θα τοποθετηθεί ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Νέας Ιωνίας.

Την Κυριακή Δ΄ Νηστειών (14/4) ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου, όπου τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Χαραλάμπους Χιώτη, παρουσία πλήθους πιστών.
Απευθυνόμενος στον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «το κορυφαίο έργο του Ιερέως είναι η τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, διά του οποίου ο Χριστός προσφέρεται στους ανθρώπους και οι πιστοί γίνονται ένα μαζί Του και μεταξύ τους» Στη συνέχεια αποκάλυψε την αγωνία που τον διακατείχε πάντοτε για την επάνδρωση των ενοριών των χωρίων από Κληρικούς, καθώς, όπως τόνισε, «οι Ιερείς είναι οι τελευταίοι που απέμειναν στα χωριά μας, τη στιγμή που οι κοινοτικές Αρχές έχουν καταργηθεί, τα σχολεία έχουν συγχωνευθεί, στο βωμό της οικονομίας. Το μόνο που μένει ως ελπίδα για τους ανθρώπους των χωριών είναι ο Ιερέας, ο Πνευματικός καθοδηγητής, εκείνος που χτυπά την καμπάνα, που κρατά τις Εκκλησίες σε λειτουργία, που καλεί τους πιστούς σε συμμετοχή στη ζωή του Χριστού…»
Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε τον Ιερέα «παράγοντα ενότητας του λαού, κυρίως σε περιόδους σαν κι αυτή που ζούμε, της σχεδόν κατοχής…»
Ο π. Κωνσταντίνος θα διακονήσει ως Εφημέριος στον τόπο της καταγωγής του, στη Ζαγορά.








Κουρά Μοναχής στην Παναγία Άνω Ξενιάς

Το Σάββατο 13/4 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε, στηνΙερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, την Κουρά της Μεγαλόσχημης Μοναχής Φιλοθέης.