Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Καρπάθου Αμβρόσιος, στο ακριτικό Όθος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, υπέρτιμος και Έξαρχος Κυκλάδων Νήσων, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών 14 Απριλίου 2013, ημέρα που η Αγία Εκκλησία μας προβάλλει τον Άγ. Ιωάννη τον Σιναϊτη, συγγραφέα της Κλίμακος, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη, στην Ενορία Όθους Καρπάθου, στην οποία σημειωτέον υπάγονται 17 Ναοί και εξωκκλήσια.

Το πρωϊ τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του, υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης Μίτσελλ - Ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος του Γενικού Φιλιπτώχου Ταμείου, καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, και κατευθύνθηκαν στον μεγαλοπρεπή Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λείτουργία.





Στο μεστό και εμπεριστατωμένο κύρηγμά του ο Σεβασμιώτατος, έκανε αναφορά στην τραγική κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα λόγω της κρίσεως, σχολίασε την επικαιρότητα, ανέλυσε το Αποστολικό και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, και απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς το εκκλησίασμα. Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου εντάσσεται στα πλαίσια, των ποιμαντικών χοροστασιών και Λειτουργιών, που τελεί στις ενορίες της Μητροπολιτικής του περιφερείας, κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, και εν όψει του Πάσχα.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, και Γραμματεύς της Μητροπόλεως, πρεσβύτερος π. Δημήτριος Ζαγόρας, και ο Ιεροδιάκονος π. Λουκάς Ναβρούζογλου. Μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με το Εκκλ. Συμβούλιο του Ναού, όπου συζήτησαν για τα έργα καλλωπισμού και κατασκευής βοτσαλωτού δαπέδου, στο προαύλιο του Ιστορικού αρχαίου Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Όθους Καρπάθου.