Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, Λαγκαδά.

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά.

Στον γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερόν Ναόν τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με αφορμή την υπομονή που επέδειξε ο πατέρας του δαιμονιζόμενου νέου, ο οποίος επί έτη πολλά έβλεπε το παιδί του να ταλαιπωρείται και κοντά σε αυτό να θλίβεται και ο ίδιος αναφέρθηκε σε περιστατικά της ζωής του Αγίου Νικολάου του Πλανά κατά τα οποία και ο ίδιος θλιβόταν από τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τις συγκυρίες της στιγμής τις οποίες όμως αντιμετώπιζε με υπομονή, ανδρεία και πάντοτε προσευχόμενος.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, αφού συνεχάρη τον π. Ιερώνυμο για τον μεστό θεολογικών μηνυμάτων Θείο Λόγο του, παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή, η οποία μας ομιλεί για έναν πονεμένο πατέρα που παρακαλεί τον Ιησού να γιατρέψει το άρρωστο παιδί του αλλά και από τη χειροθεσία δύο νέων παιδιών σε αναγνώστες που θα διακονούν το Ιερό Βήμα και το αναλόγιο του Ναού, κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στον Χριστό, στους Αγίους, στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας από μικρά, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να είναι χρυσωμένα και γερά, έχοντας όλα εκείνα τα πνευματικά εφόδια για να αντιμετωπίσουν τους πειρασμούς και τα προβλήματα που θα προκύψουν. Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την ευλογία που παρείχε, ώστε να κομισθεί η σεπτή κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά προς αγιασμό και ενίσχυση του πνευματικού αγώνος των κατοίκων της επαρχίας μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπου καθημερινώς προσέρχονται για να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία από έναν σύγχρονο Άγιο της εποχής μας, που διακρίθηκε για την ταπείνωση, την απλότητα και την αγιότητα του βίου του.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Ομιλητής του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ο οποίος ανεφέρθη στη δύναμη της προσευχής και το φρόνημα της ανδρείας που καλλιεργεί στην ψυχή του κάθε χριστιανού, ώστε να αντέχει και να ξεπερνά τα πάντα.

Εν συνεχείᾳ, στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής, ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών «ο Μέγας Φώτιος», του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου – Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση του Μουσικολογιωτάτου Χοράρχου κ. Στυλιανού Ζαχαρίου απέδωσε κατά θαυμαστό τρόπο και μέσα σε κλίμα κατανύξεως βυζαντινούς ύμνους από την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος αφού συνεχάρη τον χοράρχη του Βυζαντινού χορού ιεροψαλτών «ο Μέγας Φώτιος» και όλους όσους εκοπίασαν για την άρτια διοργάνωση της εκδηλώσεως ευχήθηκε προς όλους τους παριστάμενους καλή δύναμη στον πνευματικό αγώνα τους για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η τίμια κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης, 17 Απριλίου ε.έ., οπότε και θα αναχωρήσει, μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, από τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν για να επιστρέψει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου (Κυνηγού) – Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου και φυλάσσεται.