Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας».

Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας»


Μια ιδιαίτερη ευλογία δέχθηκε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών 14 Απριλίου 2013, με τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό να υποδέχονται αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας από την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Την ιερά εικόνα, την οποία φιλοτέχνησαν μοναχοί της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, μετέφερε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και πλήθος πιστών από το Κιλκίς και την γύρω περιοχή. Αμέσως μετά τελέστηκε ο κατανυκτικός αρχιερατικός Εσπερινός, με τον ιερομόναχο π. Αρτέμιο να αναπτύσσει πνευματική ομιλία με θέμα: «Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης και το βιβλίο της Κλίμακος».

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο και τους Μοναχούς της Ιεράς Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους για την μεγάλη ευλογία να δωρίσουν στην Ιερά Μητρόπολη πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μέσα στην καρδιά της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, υποδεχόμαστε με ευλάβεια την Παναγία την Οδηγήτρια, η οποία είναι ο οδηγός μας στη ζωή μας.
Ο π. Αρτέμιος τόνισε στην μεστή του ομιλία: «Από όλες τις τριάντα βαθμίδες της Κλίμακος θεμελιώδη θέση κατέχει ο τέταρτος λόγος, η βαθμίδα της υπακοής. Απαραίτητη προϋπόθεσις για τον αληθινό αγώνα είναι η εύρεσις εμπείρου Γέροντος και πνευματικού και η τέλεια υπακοή σ’ αυτόν. Κανείς δεν μπορεί να αγωνίζεται μόνος του, χωρίς ποιμένα και διδάσκαλο. Η υπακοή είναι το φάρμακο για την αρρώστεια, την αποσκίρτησι και την πτώσι του Αδάμ, είναι η μίμησις του Νέου Αδάμ, του Χριστού, είναι η άρσις του ζυγού και του Σταυρού του Κυρίου. Η υπακοή ανεβάζει στα ύψη τον αγωνιστή και τον οδηγεί απλανώς στην ταπείνωση. Τόσο μεγάλη σημασία έδωσε ο Όσιος στην υπακοή – όπως άλλωστε όλοι οι άγιοι Πατέρες μας – ώστε διέθεσε τις περισσότερες σελίδες σ’ αυτή τη βαθμίδα, εν συγκρίσει με τις άλλες. Το κεφάλαιο της υπακοής λοιπόν είναι ο πιο εκταμένος λόγος όλου του βιβλίου» ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Στη σημερινή εποχή της ευημερίας, του ευδαιμονισμού και της γενικής χαλαρώσεως, τα λόγια της Κλίμακος, θεόπνευστα λόγια σοφωτάτου και αγίου Πατρός, ηχούν παράξενα, παράδοξα, αλλόκοτα. Σήμερα που το πλείστον των ανθρώπων επιζητεί άρτον και θεάματα, όπως στη ρωμαϊκή εποχή, η πνευματική ζωή και ο κατά Χριστόν αγώνας θεωρείται παραφροσύνη. Η νηστεία, η εγκράτεια, η ταπείνωσις, η μετάνοια, η ακτημοσύνη, η ολιγάρκεια θεωρούνται αφύσικα, ενώ θεωρούνται φυσικά κάθε είδους διαστροφή και ασυδοσία. Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Κάποτε αγαθός λεγόταν μόνον ο Θεός (Βλ. Λουκ. 18,19), σήμερα αγαθός λέγεται ο κουτός και ο ανόητος. Κάποτε απάθεια σήμαινε τελειότητα, απάθεια σήμαινε αγάπη, ευσπλαχνία, φιλανθρωπία. Σήμερα απάθεια σημαίνει ακριβώς το αντίθετο, αδιαφορία, ασπλαγχία, απανθρωπία. Πολλοί θεωρούν ότι πλησιάζει η εποχή, αν όχι έφτασε κιόλας, όπου πάγωσε η αγάπη των πολλών, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο (Βλ. Ματθ. 24,12)».
Η Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μία εβδομάδα και θα τελούνται καθημερινά σε αυτόν ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Την Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου και θα παραμείνει μόνιμα προς αγιασμό και ευλογία πιστών.

Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας» Μητροπολίτης Κιλκισίου: «Η Παναγιά είναι ο οδηγός στη ζωή μας»