Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον τέλεσε την Ακολουθία της τέταρτης στάσης των Χαιρετισμών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης



Για το πρόσωπο της Θεοτόκου μίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά "μας δείχνει η Παναγία την τέλεια πίστη, την ταπεινοφροσύνη και την υπακοή στο Θείο θέλημα", ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία φράση που είπε ο Μακαριώτατος στους προηγούμενους χαιρετισμούς "η Παναγία σφόγγισε τα δάκρυα της Εύας κι αν εμείς αμαρτάνουμε έρχεται η Παναγία και σφογγίζει τα δάκρυά μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ενορία του Αγίου Φανουρίου και μιλώντας για τους ιερείς του Ναού τόνισε "η λέξη παπάς σημαίνει πατέρας κι ο γονιός ενδιαφέρεται πάντοτε για το μέλλον των παιδιών του και φροντίζει να προκόψουν. Έτσι και οι ιερείς ενδιαφέρονται για το μέλλον των πνευματικών τους παιδιών, προσεύχονται για αυτά και είναι κι αυτό ένα μεγάλο διακόνημα.


Στην Εκκλησία δεν υπάρχει εγωισμός". Αναφερόμενος στις δυσκολίες της εποχής ο Μακαριώτατος τόνισε "βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης, αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αρκεί να ενισχύουμε την ψυχή μας, να την ενδυναμώνουμε, άλλωστε αν γυρίσουμε πίσω θα δούμε πως έχουμε ζήσει χειρότερες καταστάσεις, προβλήματα, πολέμους, κατοχή κι όμως όλα τα ξεπεράσαμε. Ενωμένοι και με τη βοήθεια της Παναγίας θα ξεπεράσουμε και σήμερα κάθε κρίση".

Ο Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης να χοροστατήσει στην Ακολουθία της τέταρτης στάσης των Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου. Παρόντες ήταν επίσης, ο Δήμαρχος Ιλίου, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.