Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αντιαιρετική Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.


Από πολλών ετών παρατηρείται το γεγονός να παρουσιάζονται άνθρωποι πλανεμένοι, και συγκεκριμένα οι λεγόμενοι «Γεδεωνίτες» ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής» (Gideons International), οι οποίοι ανήκουν  σ’  ένα υπερδογματικό Χριστιανικό σύνδεσμο, να διανέμουν δωρεάν αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και γενικά της Αγίας Γραφής. Στη χώρα μας μάλιστα διανέμουν το ελληνικό κείμενο της Καινής Διαθήκης, το οποίο είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, εγκεκριμένο και από το Οικουμενικό  Πατριαρχείο και από την Εκκλησία της Ελλάδος, το γνωστό κείμενο, με τη μετάφραση δηλαδή των τεσσάρων Καθηγητών. Αυτά τα διανέμουν σε Ξενοδοχεία, Ξενώνες, Νοσοκομεία, Οίκους Ευγηρίας, Ποινικά Ιδρύματα, Στρατόπεδα, Φυλακές, Σχολεία και Πανεπιστήμια.
Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι μόνη η διανομή αυτού του κειμένου δεν θα έβλαπτε, αλλ’  επειδή σε μια απ’ τις πρώτες σελίδες του το κείμενο έχει το όνομα του Σωματείου που το δωρίζει, τη διεύθυνση αλλά και τη δελεαστική πρόταση ότι μπορούν να αποσταλούν όσα αντίτυπα θέλει, επιθυμούμε να γνωρίσουμε στο ποίμνιό μας, και βέβαια και σ’  όλα τα Ιδρύματα της περιοχής μας, ότι αυτή η προσφορά είναι προσηλυτιστική ενέργεια και φαίνεται ότι εγκρύπτει τον καταλυτικό σκοπό του υπερδογματικού αυτού συνδέσμου.Ο σύνδεσμος αυτός συνεργαζόμενος στη χώρα μας με γνωστές παραφυάδες του Προτεσταντισμού, και κυρίως με την «Ελληνική Ευαγγελική» ονομαζομένη «Εκκλησία», φαίνεται καθαρά ότι μ’ αυτό το χαριστικό τρόπο προσπαθεί να προσελκύσει μέλη στην αιρετική του ομάδα.
Γι’ αυτό, παρακαλούμε να αποφεύγετε να προμηθεύεσθε αυτό το κείμενο, και προπάντων όσοι το έχετε πάρει να προσέξετε να μην έρθετε σ’ επαφή μαζί τους, να μη τους τηλεφωνήσετε, ούτε να ζητήσετε αντίτυπα αυτής της Καινής Διαθήκης. Η κίνηση, η οποία εκ πρώτης φαίνεται αξιέπαινη, έχει από μόνη της αρνητικά στοιχεία. Έχει δυστυχώς πολλά μεμπτά σημεία. Προσπαθεί να συνδέσει τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς με τον Προτεσταντισμό στον οποίο ανήκει. Οι «Γεδεωνίτες» ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής», με δικτύωση σ’ όλο τον κόσμο, δίνουν το «παρών» τους στα Ιδρύματα που αναφέραμε, και προ πάντων όσον αφορά τους Νέους στήνουν τις παγίδες τους στα περιοδικά και στα «ιστολόγια», και μαζί με την Καινή Διαθήκη διανέμουν και κάρτες στις οποίες αναγράφεται η ηλεκτρονική τους διεύθυνση, με τίτλο «Το site που μπορεί να αλλάξη τη ζωή σου!». Εκπλήσσεται προ πάντων κανείς με τις ευκαιρίες που δίνει στους νέους, προσπαθώντας να τους προσεγγίσει μέσα από «events» πάρτυ, εκδρομές σε αγροκτήματα δικά της, τουρνουά ποδοσφαίρου, όταν βλέπει ότι μετά ακολουθεί μια παγίδευση του Ορθοδόξου Νέου στα δίχτυα μιας αιρέσεως. Πρόσφατα, τα περασμένα Χριστούγεννα, έγινε μια τέτοια εκστρατεία από τους «Γεδεωνίτες» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μια ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών, προς τιμήν τους, αντέδρασε δυναμικά, ώστε να πληροφορηθεί η Φοιτητική Κοινότητα ποιοί ήταν αυτοί που τόσο πρόθυμα πρόσφεραν την Καινή Διαθήκη δωρεάν και τόσες άλλες ευκαιρίες στους φοιτητές. Απευθυνόμενοι λοιπόν στο ποίμνιό μας, παρακαλούμε να προσέχετε, διότι εγκρύπτεται ο κίνδυνος του προσηλυτισμού από μια αίρεση Προτεσταντικής προελεύσεως. Παρακαλούμε επίσης τους Ξενοδόχους, τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Στρατοπεδάρχες, τους Διευθυντές των Φυλακών, τους Διευθυντές Νοσοκομείων, Γηροκομείων και διαφόρων Ιδρυμάτων, κυρίως δε Φροντιστηρίων, Αθλητικών Σωματείων κ.λ.π. όπου προσέρχονται νέοι, να μην επιτρέπουν τη διανομή των Καινών Διαθηκών και των Εντύπων τους, αλλ’ ούτε και την παρουσίασή τους από εκπροσώπους των «Γεδεωνιτών». Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει κανείς προσήλυτος μιας αιρέσεως η οποία υπερτονίζει το λόγο του Θεού, χωρίς καμμιά αναφορά στην Ιερά μας Παράδοση, στους Πατέρες μας, οι οποίοι αποτελούν τους μοναδικούς και αλάνθαστους ερμηνευτές του Λόγου του Κυρίου και στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τα οποία αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για τη σωτηρία κάθε πιστού μέλους της Εκκλησίας.
Επειδή η πατρίδα μας τώρα περνάει μέσα απ’ τις παντοειδείς κρίσεις, που είναι σημεία των δικών μας καιρών, ας διαφυλάξουμε τους νέους μας από τους κινδύνους της αιρέσεως. Η Εκκλησία μας είναι ο ιστός του Έθνους μας, και η Πίστη μας η Αγία είναι ο συνεκτικός δεσμός μας και η ασφάλεια της πορείας του Έθνους μας μέσα στο χρόνο.