Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: "Είναι θέμα επιβίωσης όλων μας..."

Έχοντας υπ΄όψιν την κρισιμότητα της συγκεκριμένης περιόδου που ταλανίζει όλη τη χώρα αλλά και την ιδιαιτερότητα του τόπου μας, που μαστίζεται από το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, που είναι αποτέλεσμα της υποαπασχόλησης των ενεργών πολιτών του ΄Εβρου, με αγωνία στρέφω την προσοχή όλων στο θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης, που λειτουργεί εδώ και 40 περίπου χρόνια στην Ορεστιάδα.
Το Εργοστάσιο αυτό αναντίρρητα στη μακρόχρονη διαδρομή του πολλαπλώς ευεργέτησε τον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις προόδου και ανάπτυξης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα, που μερικώς οφείλονται στις γενικότερες δυσκολίες της Πατρίδος μας και μερικώς στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στόχος και σκοπός όλων μας θα πρέπει να είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Εργοστασίου και γι΄αυτό θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε σ΄αυτήν την κατεύθυνση και να εργασθούμε γι΄αυτόν το σκοπό. Είναι θέμα ε π ι β ί ω σ η ς όλων μας και η υπόθεση που πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας. Δεν έχουμε περιθώρια να σκεφθούμε κάποια άλλη επιλογή.
Σαν πνευματικός σας πατέρας αγωνιώ και εγώ μαζί με σας και όχι μόνο προσεύχομαι αλλά επιθυμώ μαζί με σας να οικοδομήσουμε τους πυλώνες στους οποίους θα στηρίξουμε και θα κτίσουμε το μέλλον αυτού του τόπου.
Εύχομαι το ανέσπερο φώς της επικειμένης εορτής της Αναστάσεως να φωτίσει τη ζωή όλων μας και ο καθένας από μας να πράξη το καθήκον του έναντι της οικογενείας του, του εαυτού του και της Θράκης.

+ Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ