Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η επέτειος των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.

Την επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού εόρτασε η Ενορία του Αγίου Βασιλείου Σ. Σταθμού Λιανοκλαδίου Λαμίας, την Κυριακή Δ΄ Νηστειών 14 Απριλίου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και με την συμμετοχή των ενοριτών οι οποίοι κατέκλισαν το μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ιεράρχου.
Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου της νεοσυσταθείσης ενορίας Σταθμού Λιανοκλαδίου αποπερατώθηκε και εγκαινιάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών του έτους 2008 και έκτοτε πανηγυρίζεται μεγαλοπρεπώς ως η κεντρική πανήγυρις του Ναού για τον λόγο ότι λόγω της Δοξολογίας της 1ης του έτους ο Μητροπολίτης είναι υποχρεωμένος να ευρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Καρανάσιος είχε ευτρεπίσει τον Ναό και είχε ετοιμάσει τους ενορίτες για μια συνειδητή πνευματική συμμετοχή στην πανήγυρη.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του κωφαλάλου νέου από τον Χριστό και προέτρεψε τους πιστούς να φυλάσσονται από τις επιβουλές των πονηρών πνευμάτων με τον πνευματικό οπλισμό της μυστηριακής ζωής, της πίστεως, της νηστείας και της προσευχής. Ετόνισε ότι επειδή ο διάβολος μισεί τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού πρέπει όλοι μας να μην δίνουμε λαβές για να κυριαρχήσει στη ζωή μας και να μας κάνει κακό αλλά να ζητούμε από τον Θεό την προστασία της θείας Χάριτος και να γρηγορούμε. Παράδειγμα η ζωή και η διδασκαλία του οσίου Ιωάννου της Κλίμακος, ο οποίος με τη διδασκαλία του αλλά και με τη ζωή του αποδεικνύει πόσο ωφέλιμη και απαραίτητη είναι η εν Αγίω Πνεύματι και εν Χριστώ ζωή.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία έψαλλε μικρός Βυζαντινός χορός, ο εφημέριος ευχαρίστησε εκ μέρους των ενοριτών και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και για την στήριξη που παρέχει σε κάθε καλή πρωτοβουλία  ποιμαντικής δράσεως της Ενορίας.
Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον παλαιό Διάκονό του π. Νικόλαο για την συντονισμένη ενοριακή του εργασία και παρεκάλεσε το Εκκλησίασμα να τον πλαισιώνει πάντοτε με προθυμία στα Ενοριακά έργα.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έδωσε την σχετική ευλογία και ευχή στην ευλαβή κυρία της Εκκλησιάς κα. Σταυρούλα Μπαχλαβά, για να διακονεί στον Ιερό Ναό.
Μετά την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς, οι Ιεροψάλτες και όλο το εκκλησίασμα παρεκάθησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας όπου προσεφέρθη καφές και γλυκίσματα και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε μια ωραία και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Σημειωτέον ότι στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου υπάρχει καλλιμάρμαρο παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το οποίο ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι χριστιανοί της περιοχής.
Εκλεκτές παρουσίες στην πανήγυρη ο παλαιός Εφημέριος του Ναού Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Λιτόπουλος, σημερινός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Νικόλαος Δασκαλόπουλος μετά της συζύγου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στύρφακας, η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου κα. Παναγιώτα Παπακώστα, ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Ντουλάκης μετά της οικογενείας του και άλλοι. Επίσης εντυπωσιακή ήταν η παρουσία εφήβων ιεροπαίδων στο Ιερό Βήμα.
Ο Σεβασμιώτατος πλήρης ικανοποιημένος από την επικοινωνία του με τους ενορίτες και με πολλά άνθη στα χέρια του, προσφορά της Εκκλησίας έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία στο προαύλιο του Ναού και ευχήθηκε σε όλους καλή συνέχιση της αγίας Νηστείας και καλή Ανάσταση.