Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα κατανύξεως εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της τελετής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Δρυμού.

Στον Ιερό Ναό προσήλθε πλήθος πιστών οι οποίοι παρακολούθησαν την περιφορά στο εσωτερικό του Ναού και προσκύνησαν με ευλάβεια το πανίερο σύμβολο του Χριστιανισμού, τον Τίμιο και Ζωοδότη Σταυρό του Κυρίου μας, αντλώντας παράλληλα από αυτόν δύναμη και κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι σήμερα η Αγία μας Εκκλησία, μεσούσης της Αγίας Τεσσαρακοστής, προβάλλει τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού προς προσκύνηση για να μας δυναμώσει, να μας τονώσει δίδοντας μας δυνάμεις και στήριξη στον πνευματικό μας αγώνα. Ο Σταυρός του Χριστού, το πανσεβάσμιον αυτό ξύλο, όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, είναι το δέντρο που χαρίζει την πνευματική σκιά για όλους εμάς που βαδίζουμε κάτω από το λιοπύρι της αμαρτίας και των ποικίλων δοκιμασιών της ζωής. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην δοκιμάζεται και να μην γεύεται από τις πικρίες του θανάτου. Όμως, ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι εκείνος που απαλύνει τον πόνο, γιατί όποιος επικαλείται τη δύναμη του Σταυρού, εκείνος λαμβάνει την ακατάλυτη δύναμή του. Ο Σταυρός του Χριστού, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης είναι το όπλο εκείνο που μας άφησε επί γης ο Κύριος. Είναι, όμως, όπλο ειρήνης, γιατί καταργεί την εχθρότητα, τη φθορά και το θάνατο. Ο Σταυρός μας θυμίζει την αγάπη προς τον Θεό και την αγάπη προς τον πλησίον. Εκεί που διασταυρώνονται αυτά τα δύο εκεί βρίσκεται ο Χριστός και συναντούμε τον Κύριο αντλώντας δύναμη για να μπορούμε να πορευόμαστε. Επικαλούμενος τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου, ότι πρέπει να κάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας τον Σταυρό μας από το πρωί που ξυπνούμε έως το βράδυ που πηγαίνουμε για ανάπαυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπογράμμισε ότι όταν κάνουμε τον Σταυρό μας, ομολογούμε Ιησού Χριστό. Σφραγίζοντας με το σύμβολο του Σταυρού το πρόσωπό μας και το σώμα μας δίνουμε την ομολογία ότι ακολουθούμε τον Ιησού Χριστό στον Σταυρό και ταυτόχρονα Τον ακολουθούμε και στην Ανάσταση.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά επεσήμανε ότι ο Σταυρός είναι εκείνος που μας συντροφεύει στη ζωή μας από την ώρα της βαπτίσεώς μας. Μέσα από τη λύπη του Σταυρού κατακτούμε τη χαρά και την ευφροσύνη, για να θριαμβεύσει μέσα στην καρδιά μας η χαρά της Αναστάσεως, γιατί ο Ιησούς Χριστός έφερε μέσα από τον δικό Του θάνατο επί του Σταυρού, το θάνατο του Θανάτου.