Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου


Μέσα σε κλίμα θρησκευτικης κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Μελετίου Κώνστα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεντρικού. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ιερείς της Μητροπόλεως Κιλκίς καθώς και ο πνευματικός πατέρας του διακόνου Μελετίου, Αρχιμ. Μάξιμος Μητράρας, προϊστάμενος Αγίας Βαρβάρας Δάφνης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, παρουσία πλήθος πιστών από την ενορία του Κεντρικού, του Κιλκίς αλλά και από την Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μην μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση του, με ποιμαντικές παραινέσεις προς τον υποψήφιο κληρικό, ανέφερε το πρότυπο του εορτάζοντος Αγίου Ιώαννη της Κλίμακος, τον βίο και την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας άφησε, υπογραμμίζοντας τις αρετές και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον ουρανό και στο ύψιστο αγαθό της αγάπης. Σκαλοπάτια που όπως τόνισε μπορεί κανείς να ανεβεί με μεγάλη προσπάθεια και πνευματικό αγώνα, ξεκινώντας από την ταπεινότητα και την μετάνοια για να καταλήξει στην αγάπη.
«Σήμερα καλείσαι να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και όπως λέγει ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός καλείσαι να διακονήσεις την Εκκλησία με την χάρις του Θεού» είπε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον πατέρα Μελέτιο και συνέχισε: «θα μπορείς να λάβεις τον αμνό του Θεού, την ιερά παρακαταθήκη για της οποίας ο Χριστός παρατείνεται στους αιώνας. Αναλαμβάνεις υψηλή αποστολή ενώπιον Θεού και ανθρώπων,  η οποία χαρακτηρίζεται από αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Χωρίς αυτόν δεν είμαστε τίποτα και με αυτόν είμαστε τα πάντα. Να δοξάζεις τον Κύριο, να μην παρασύρεσαι από τους πειρασμούς και να ευχαριστείς τον Θεό για την καλή σύζυγο που έχεις, τον γεμάτο από αγάπη πνευματικό σου πατέρα καθώς και για ότι σου έχει χαρίσει απλόχερα. Με μετάνοια, προσευχή και με φόβο Θεού να διακονείς ως το τέλος της ζωής σου τον Χριστό και την Εκκλησία. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία».
Με δάκρυα στα μάτια, ο διάκονος Μελέτιος είπε κατά τη διάρκεια χειροτονίας του. «Μη έχοντας τίποτα το κατάλληλο να προσφέρω ως αντίδωρο για το μεγάλο δώρο που εντός ολίγου πρόκειται να λάβω με τη Χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ταπεινά προσφέρω την αναξιότητα μου, προσευχόμενος το Άγιο Πνεύμα να πυρπολεί και να πυρακτώνει πνευματικώς το νου και την καρδιά ανάβοντας την λύχνο της πνευματικής μου υπάρξεως. Γνωρίζω πως είναι δύσκολο το έργο που αναλαμβάνω με πολλές ευθύνες και δυσκολίες». Σε άλλο σημείο τόνισε: «Επικαλούμαι τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου που εντός του Ιερού Ναού της χειροτονούμαι πρεσβύτερος και στον Ναό της θα ασκώ την διακονία μου. Τον προστάτη Άγιο μου, Άγιο Νεκτάριο, να αποκτήσω τις Αρετές του και την μεγάλη του υπομονή και αγάπη του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Πατέρες που παραβρίσκονται για να συμπροσευχηθούν μαζί μου αυτή την φοβερή στιγμή. Ευχαριστώ τον πατέρα Επιφάνιο που αγόγγυστα είναι δίπλα μου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πνευματικό μου πατέρα Αρχ. Μάξιμο Μητράρα που πάντα με καθοδηγεί με πραγματική πατρική αγάπη. Τους ιεροψάλτες που με προσωπικό τους κόπο πάντα ομορφαίνουν τις Ιερές Λειτουργίες. Τους κατοίκους του Κεντρικού, Μαυροπλαγιάς και Πετράδες, που από την πρώτη μέρα της εγκαταστάσεως μου έδειξαν προς εμέ και στην οικογένεια μου, τον σεβασμό και την αγάπη τους με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας τους. Τους παρευρισκόμενους πιστούς απ’ το Κιλκίς, τους ενορίτες παρόντες και μη απ’ τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης Αθηνών. Την οικογένεια μου που πάντα με στηρίζει, την σύζυγο μου που με ακολουθεί πιστά με πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεό. Και τέλος μεγάλες ευχαριστίες σε εσάς Σεβασμιώτατε που με τον τρόπο και τις πράξεις και περίσσιο ενδιαφέρον αγκαλιάσατε εμένα και την οικογένεια μου από την πρώτη στιγμή που μας γνωρίσατε, μένοντας σε έναν σας λόγο «Πρώτα απ’ όλα προσευχή και πνευματική ζωή και μετά όλα έρχονται». Αυτή τη συμβουλή κρατώ και θα θυμάμαι πάντα υποσχόμενος να ευαρεστήσω Θεό και άνθρωπο! Αμήν».
Ο πατέρας Μελέτιος θα διακονεί πλέον την ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεντρικού Κιλκίς.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου