Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η Τίμια Κάρα της Αγίας Υπομονής από την Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στη Μύκονο και την Τήνο (9-11 Απριλίου 2013).





ipomoniΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ύστερα από παρακλητικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, το οποίο έκανε φιλαδέλφως αποδεκτό, θα διακομίσει  την Τιμία Κάρα της Αγίας Υπομονής από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, όπου φυλάσσεται, στη Μύκονο και την Ιερά Νήσο Τήνο, προς Ευλογία και Αγιασμό των πιστών.
Στη Μύκονο, η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Υπομονής θα λάβει χώρα την Τρίτη, 9 Απριλίου, και ώρα 6.30 απογευματική, στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Παναχράντου Χώρας, με την τέλεση Δεήσεως και εν συνεχεία της Ακολουθίας του Μ. Αποδείπνου.

Την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στον ως άνω Ιερό Ναό θα τελεσθεί η  Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, προεξάρχοντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η τιμία Κάρα της Αγίας Υπομονής θα διακομισθεί στην ιερά νήσο Τήνο, η επίσημη υποδοχή της οποίας θα γίνει περί ώρα 6η απογευματινή, στα προπύλαια του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας, με την τέλεση της Δεήσεως και ακολούθως του Μ. Αποδείπνου.
Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελεσθεί η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, προεξάρχοντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 2 Απριλίου 2013