Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κορδελιού Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.



Από τις πρώτες φροντίδες των προσφύγων της περιοχής ήταν η ανέγερση μικρού Ι.Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που κάλυψε τις λατρευτικές ανάγκες των πιστών μέχρι το 1947, οπότε και άρχισε η ανέγερση νέου μεγαλύτερου Ιερού Ναού. Αυτός ο Ιερός Ναός ολοκληρώθηκε μετά από 17 χρόνια αφού ο παλαιός εκπλήρωσε τον κύκλο της προσφοράς του. Παράλληλα αναπτύχθηκε η βιομηχανία στην περιοχή, με ανάλογη αύξηση του πληθυσμού που δημιούργησε εκ νέου την ανάγκη δημικουργίας νέου ακόμη μεγαλύτερου Ι.Ναού. Αυτός ο Ι.Ναός θεμελιώθηκε στις 5 Αυγούστου 1984 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο. Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 4.11.1990 από τον ίδιο Μητροπολίτη.


Είναι επενδυμένος εξωτερικά με πέτρα, έχει δύο καμπαναριά στην πρόσοψή του και ένα εσωτερικό παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Το 1998 αποπερατώθηκε η αγιογράφησή του.