Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τυχερού.



Την Τετάρτη 29 Αυγούστου η Εκκλησία μας εόρτασε την αποτομή της Τιμίας κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην κωμόπολη του Τυχερού.
Το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με τη συμμετοχή πολλών πιστών της ευρύτερης περιοχής του Τυχερού. Ο Μητροπολίτης μας ανέλυσε στο εκκλησίασμα την προσωπικότητα του Ιωάννου του Προδρόμου επικεντρώνοντας στα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο οποίος λέει: «αμήν λέγω υμίν, ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του βαπτιστού» (Ματθ ια’11) Δηλ. Αληθινά σας λέγω, γυναίκα δεν γέννησε άνδρα μεγαλύτερο από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Την επομένη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής, με την απουσία του Μητροπολίτου λόγω των Συνοδικών του υποχρεώσεων στην Αθήνα.