Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

dscn8943


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, μετέβη χθές, 28 Αυγούστου, στην Ξάνθη και έλαβε μέρος στις εορταστικές και λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη αναμνήσει της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, Προστάτου και Πολιούχου Ξάνθης.
    Το απόγευμα, συμμετέσχε στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ξάνθης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, και στην λαμπρά λιτανεία της ιεράς Εικόνος του Αγίου προς την κεντρική πλατεία της πόλεως, όπου τελέσθηκε η Αρτοκλασία και ομίλησε διδακτικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.



Σήμερα, συνιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και εκήρυξε το θείο Λόγο.        Κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής του παρουσίας στην Ξάνθη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος  Β' επεσκέφθη τις Ιερές Μονές Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης και Παναγίας Καλαμούς.