Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


 
Ανεπίσημη  επίσκεψη στο νησί της Κέρκυρας πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012   ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος και οι στενοί συνεργάτες του φιλοξενούνται   από την τοπική Εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, εκτός από τον Μητροπολίτη και  ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Τρεπεκλής, καθώς  και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου. Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου εψάλη η καθιερωμένη Παράκληση και προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου.

                                                                  

Σε προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε την χαρά των Κερκυραίων για την επίσκεψη αυτή του προκαθημένου   της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος αποτελεί τον προεστώτα της Ελλαδικής Εκκλησίας και ο προεστώς εκ της αποστολής και της πατρότητός του φέρει στα πνευματικά του παιδιά και στα μέλη του σώματος του Χριστού την ειρήνη, την αγάπη, την ενότητα, ενισχύοντας το φρόνημά τους. Σε μία εποχή δυσκολιών για όλους, η παρουσία και μόνο του Αρχιεπισκόπου δείχνει ότι υπάρχει η πνευματική ελπίδα που μπορεί να παρηγορήσει και να ανανεώσει τις καρδιές.  Χαιρέτησε ακόμη την επικείμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στους ακριτικούς Οθωνούς, ένα από τα Διαπόντια νησιά,   και ζήτησε από τον Μακαριώτατο την προσευχή και την πατρική ευλογία του προς όλους τους Κερκυραίους.
 
 
Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται την Κέρκυρα, τόνισε την σημασία της συνεργασίας του με τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, ο οποίος είναι κατά το τρέχον έτος Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ζήτησε από όλους να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες που η κρίση έχει επιφέρει. Η δοκιμασία που διερχόμαστε ως λαός είναι αποτέλεσμα μιας νοοτροπίας η οποία είχε ως κύρια χαρακτηριστικά της τον μεγάλο εγωισμό, την απληστία και την απομάκρυνσή μας από τη ζωή των αγίων της πίστης μας. Αντλώντας παράδειγμα από τον προστάτη   του νησιού τον θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα, ο Μακαριώτατος ζήτησε από όλους να εφαρμόσουν τον λόγο του Χριστού «Μετανοείτε», τονίζοντας ότι η ίδια η λέξη εκφράζει διάρκεια, ότι δηλαδή η μετάνοια δεν είναι μία κίνηση της στιγμής, αλλά μία συνεχής απόφαση για αλλαγή ζωής και νοοτροπίας και μόνο έτσι η κρίση θα γίνει ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων της κοινωνίας και της ζωής μας.
Ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε ακόμη ότι τις αξίες που όλοι αναζητούμε δεν μπορούμε να τις αγοράσουμε από κάποιο παντοπωλείο, αλλά χρειάζεται να παλέψουμε να τις κατακτήσουμε με εμπιστοσύνη στην παράδοσή μας και μέσα από την σύνδεσή μας με το ήθος και τη ζωή της Εκκλησίας. Έκλεισε την αντιφώνησή του λέγοντας ότι επευλογεί πατρικά το νησί και τους ανθρώπους του και ότι η επίσκεψή του αποτελεί γα τον ίδιο μία ευκαιρία να θαυμάσει τις φυσικές ομορφιές του νησιού, αλλά και να δει από κοντά την ζεστασιά των ανθρώπων, την πρόοδο και τον πολιτισμό που καθιστούν την Κέρκυρα μοναδική.


Ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 τους ακριτικούς Οθωνούς, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στην Βόρεια Κέρκυρα και την Κυριακή θα επισκεφθεί ιερές μονές του νησιού. Θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου 2012. 

 
 Εκ του Γραφείου Τύπου