Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο δέχθηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί σε εθιμοτυπική επίσκεψη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Μακαριώτατος και ο Υπουργός συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στη βάση της στενής συνεργασίας τους επ’ ωφελεία του λαού μας.

«Επίκεντρο της συζήτησής μας ήταν η εξέταση της κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα μας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Το πρώτο φάρμακο που χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση είναι η συνεργασία όλων των φορέων, αλλά και της Εκκλησίας με την Πολιτεία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Και συνέχισε: «Η συνεργασία αυτή μπορεί να μας δώσει πολλή δύναμη. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία με διαφάνεια και με τρόπους σύγχρονους και όλα τα εισοδήματα που θα προκύψουν να διατεθούν στην εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν. Με την ευκαιρία αυτή θέτω και ένα ερώτημα: το 1952 η Εκκλησία έδωσε 700 χιλιάδες στρέμματα για τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Ίσως είναι η στιγμή να αναζητήσουμε πώς αξιοποιήθηκαν αυτά τα κτήματα». «Είναι ευχάριστο», σημείωσε, «ότι υπάρχει διάθεση και από την Ιεραρχία και από την πλευρά του Υπουργείου να πορευτούμε συνεργαζόμενοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε και θα προκύψουν».
Από την πλευρά του, ο Υπουργός δήλωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος στην πολυετή διακονία του έχει αποδείξει ότι είναι ένας φωτισμένος Ιεράρχης και είναι ευχής έργο που βρίσκεται στο πηδάλιο της Εκκλησίας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Συζητήσαμε, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας, που έχουμε και θα έχουμε, θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που στόχος της Εκκλησίας είναι να γίνει με έναν τρόπο, ώστε τα οφέλη να επιστρέψουν στους Έλληνες πολίτες και κυρίως στους αδυνάμους».