Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Ανάμνηση ευρέσεως Ιεράς Εικόνος Παναγίας Γαυριώτισσας 6.8.2012.


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μονή Παναγίας Δαδίου (Αμφικλείας) την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της ευρέσεως της Αγίας και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Γαυριώτισσας, την Δευτέρα 6 Αυγούστου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, ο ιερός Κλήρος και οι προσκυνητές, μετέβησαν εν πομπή στον τόπο ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος, λίγο έξω από την Μονή, όπου τελέσθηκε Αγιασμός και Αρτοκλασία.
Ακολούθως, η Ιερά Μονή παρέθεσε τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Θεόδωρος Ντούρος, ο πρώην Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Αλαμπάνος, τρεις τ. Δήμαρχοι της περιοχής και πλήθος προσκυνητών.