Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευλογίας 23.8.2012.

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ομίλησε στην πανηγυρική  Θεία Λειτουργία επί τη αποδόση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευλογίας που βρίσκεται πλησίον του χωριού Λογγός Λοκρίδος.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε μεταξύ άλλων ότι η Θεοτόκος συνάζει πάντας ως η όρνις επισυνάγει τα νοσσία εαυτής υπὸ τας πτέρυγας. Η Θεοτόκος αγκαλιάζει και σκεπάζει με την σκέπη της όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό θα πρέπει να καταφεύγουμε εις την προστασία της, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, που για την υπέρβαση της πνευματικής και οικονομικής κρίσεως απαραίτητη καθίσταται η ενότητα πάντων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι το οποίο διοργάνωσε ο γνωστός μουσικός του παραδοσιακού τραγουδιού κ. Γεώργιος Μάγκας και τα έσοδά του θα προσφερθούν υπέρ του Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Μάγκα για αυτήν του την πρωτοβουλία και προσφορά και του ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσει την προβολή και την διάδοση του παραδοσιακού τραγουδιού.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Αθανάσιος Φλωράκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων και πολλοί προσκυνητές από τις γύρω περιοχές.