Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Χειροτονία Διακόνου στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας 15.8.2012.

Με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την κυριώνυμη  ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Παπασταμάτη.

Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών, απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ Καρδίτσας και είναι ο πέμπτος κατά σειρά άμισθος κληρικός της Μητροπόλεως μας μετά την παύση του διορισμού νέων εφημερίων από το κράτος.
Στην ομιλία του ο Σεβα­σμιώ­τα­τος έδωσε πα­­τρικές νουθεσίες στον χειρο­το­νού­με­νο και τόνισε την υψηλή του αποστολή στη σύγχρονη κοι­νωνία. Επίσης κάλεσε τους θεολόγους να στελεχώσουν τις τάξεις των κληρικών και να προσέλθουν στην Ιερωσύνη διότι η Εκκλησία αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τους έχει ανάγκη. Τέλος παρεκάλεσε τους γονείς να μην αποτρέψουν τα παιδιά που έχουν κλίση από το Θεό προς την Ιερωσύνη.