Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Κοιμησεως της Θεοτόκου 14.8.2012



Την Τρίτη 14 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ομίλησε στον  Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλησίον της πόλεως Μακρακώμης, του οποίου κτήτορας είναι ο Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Λιασκώνης.
Κατά την προσέλευση του Σεβασμιωτάτου, του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή, κατά την οποία ο κτήτωρ του Ιερού Ναού κ. Γεώργιος Λιασκώνης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και του προσέφερε ως δώρο Σταυρό ευλογίας.
Ακολούθως τελέσθηκε υπαίθριος Εσπερινός στον οποίο συμμετείχαν Ιερείς της περιφερείας και έψαλλε βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Στο τέλος του Εσπερινού έγινε περιφορά της Ιεράς Εικόνος  πέριξ του Ναού, την οποία κρατούσαν μικρά κορίτσια και αναπέμφθηκε δέηση.

Μετά την αρτοκλασία προσφώνησε ο Στρατηγός κ. Λιασκώνης τον Σεβασμιώτατο και με λόγια εγκάρδια, εκφραστικά του σεβασμού και της αγάπης προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πανήγυρη.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Στρατηγό για την οργάνωση της όλης εορτής και για την ιδιαίτερη ευλάβεια που τρέφει προς την Εκκλησία. Εντυπωσιασμένος με την συμμετοχή εκατοντάδων εντοπίων και ξένων, αναφέρθηκε στην ευλάβεια που έχει ο λαός μας προς το πρόσωπο της Παναγίας, ανέλυσε θεολογικά το γεγονός της Κοιμήσεώς της και υπογράμμισε ότι η Παναγία είναι «αεί ζώσα» μέσα στην Εκκλησία και την Κοινωνία των ανθρώπων.
Τελειώνοντας συνεχάρη όλους τους ευλαβής εορταστάς που με υποδειγματική ησυχία παρακολούθησαν τον Εσπερινό και την ομιλία και προέτρεψε το λαό να μένει προσηλωμένος στην πίστη των Πατέρων και στην αγάπη της Παναγίας η οποία είναι η μόνη βεβαία προστασία των πιστών.
Μετά τον Εσπερινό ο κ. Λιασκώνης παρέθεσε νηστίσιμα κεράσματα και εδέχθη τις ευχές όλων των παρευρισκομένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρόταση του κ. Λιασκώνη όλα τα έσοδα της πανηγύρεως θα προσφερθούν υπέρ ενισχύσεως του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα.
Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου, οι πρώην Δήμαρχοι Μακρακώμης κ. Μιλτιάδης Ριζάκης και Κωνσταντίνος Κρητικός, ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χρήστος Λάμπρου, Εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης, απόστρατοι Στρατηγοί - φίλοι του κτήτορος , ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μακρακώμης και Τυμφρηστού και πλήθος κόσμου.