Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση προς τιμήν των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ. Δημητρίου από την Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Αγία Κυράννα» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Λαγκαδά και παρουσίᾳ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Αναστασιάδη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και του Τμήματος Μετεκπαιδεύσεως Κληρικών της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18-12-2011, λαμπρή εκδήλωση, επί τῇ ευκαιρίᾳ συμπληρώσεως 40 ετών Αρχιερωσύνης του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος και 30 ετών του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Στην έναρξη της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ανέγνωσε το σχετικό Πατριαρχικό Μήνυμα στο οποίο μεταξύ των άλλων τονίζονται τα εξής:

«ὅθεν, τυγχάνει εὔκαιρος κατὰ τὰς ἡμέρας ταύτας, κατὰ τὰς ὁποίας ἐορτάζομεν τὴν ἐν σαρκὶ πρὸς ἡμᾶς ἔλευσιν τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ, ἡ ἀπόδοσις τιμῆς εἰς τούς Θεοφιλεστάτους Ἐπισκόπους Θεουπόλεως Παντελεήμονα καὶ Θερμῶν Δημήτριον, διότι καὶ οὗτοι, τῷ παραδείγματι τοῦ Μεγάλου Ἀρχιποιμένος ἀκολουθοῦντες, ἐκένωσαν ἑαυτούς, ὡς οἶον τ΄ἀνθρώποις, εἰς τὴν διακονίαν τῶν ἀδελφῶν. Ἀμφότεροι εἰργάσθησαν ἐπὶ σειρὰν ὅλην ἐτῶν ἐν τῇ Διασπορὰ ἐνισχύοντες τοὺς ἀποδήμους ἀδελφοὺς ἠμῶν, τοὺς διὰ διαφόρους λόγους καὶ συγκυρίας ἐγκαταλιπόντας τὰς πατρογονικᾶς αὐτῶν ἑστίας, διδάσκοντες εἰς αὐτούς τον λόγον τῆς ἀληθείας, μεριμνόντες διά τήν διατήρησιν τοῦ ὀρθοδόξου φρονήματός των ἀλλὰ καὶ διδόντες ὑγιᾶ ὀρθόδοξον μαρτυρίαν τοῖς ἑτεροδόξοις, διαλεγόμενοι πρὸς αὐτοὺς καὶ συνεργαζόμενοι μετ΄ αὐτῶν εἰς θέματα ποιμαντικὰ καὶ κοινωνικά τοῦ χώρου τῆς διακονίας των.

Συγχαίροντες οὖν ὑμᾶς, Ἱερώτατε ἅγιε ἀδελφέ, διὰ τὰ εὐγενῆ ὑμῶν αἰσθήματα, ἐκφραζόμενα διὰ τῆς τιμητικῆς ταύτης ἐκδηλώσεως, πατρικῶς ἐπευλογοῦμεν αὐτὴν καὶ εὐχόμεθα τὰ ἐφετεινὰ Χριστούγεννα νὰ ἀποτελέσουν δι’ ἕνα ἕκαστον ὑμῶν, σταθμὸν εἰς τὴν μετὰ τοῦ Χριστοῦ γνωριμίαν καὶ παραμονήν σας».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονα εξαίροντας το έργο που έχει συντελέσει, όλα αυτά τα χρόνια της Αρχιεροσύνης του, στην Ιεραποστολική Διακονία της Εκκλησίας στο κράτος της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντάς τον Ιεράρχη της αγάπης, του ζήλου και άριστο λειτουργό του μηνύματος της λειτουργικής μεθέξεως. Κατόπιν, τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στην αντιφώνηση του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε πρώτα τον Πανάγιο Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, για τη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική αυτή εκδήλωση προς το πρόσωπό του, η οποία γίνεται λόγῳ της ειλικρινούς αγάπης την οποία τρέφει ο Ποιμενάρχης μας προς το πρόσωπό του.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τίμησε, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμών κ.κ. Δημήτριο, ο οποίος και αυτός επί 30ετια υπηρέτησε την Εκκλησία ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου στη Γαλλία και τη Γερμανία προσφέροντας τις μέγιστες υπηρεσίες του στον απόδημο Ελληνισμό.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, στην αντιφώνηση του και επί τῇ ευκαιρίᾳ της τιμητικής εκδηλώσεως προς το πρόσωπό του, ευχαρίστησε και εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό του προς το πρόσωπο του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο καθώς και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον οποίο και χαρακτήρισε «Ρέκτη παντός αγαθού».

Το δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως περιελάμβανε Ύμνους και Τροπάρια από την Υμνολογία των Χριστουγέννων, τους οποίους απέδωσε με θαυμάσιο τρόπο η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος» με επικεφαλής τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τον Μουσικολογιώτατο κ. Γεώργιο Φερεντίνο, και τους οποίους ερμήνευσε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης π. Ευσέβιος Σπουργίτης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον πολυχρονισμό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τις επίκαιρες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου επί τῇ ευκαιρίᾳ των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Για να δείτε τις φωτογραφίες κάνετε κλικ Εδώ