Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει το λιμενικό της πόληςΝαυπλίου τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο στην ομώνυμη εκκλησία στο λιμάνι τηςπόλης . Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που οικοδομήθηκε το 1713 από τονπροβλέπτη του ενετικού στόλου , τονΑυγουστίνο Σαγρέδο ,όπως μαρτυρά και η επιγραφή στην είσοδο του ναού .Βάσηδιαφόρων στοιχείων από την απογραφή που έκαναν οι Ενετοί το 1696,υπήρχαν τρειςεκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο ,πιθανόν όταν καταστράφηκαν από τονπόλεμο των Ενετών με τους Τούρκους για την διεκδίκηση της πόλης του Ναυπλίου ηεκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναφτιάχτηκε και πάλι από τον Σαγρέδο εκεί που είναι μέχρι και σήμερα.Ο ναός είναι τρισυπόστατος ,αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο στους ΑγίουςΑποστόλους και στους τρείς Ιεράρχες . Το τέμπλο του και ο άμβωνας του έχουνκατασκευαστή στην Βενετία ,ενώ ο πολυέλαιος του στην Ρωσία .Στον πανηγυρικόεσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κκ. Ιάκωβος πλαισιωμένος από τουςιερείς της πόλεως. Μετά το θείο κήρυγμα από τον Δεσπότη ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου ,καθώςκαι το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του ,που φυλάσσεται στον ιερό ναό. Παρών οι στρατιωτικές και τοπικές αρχές της πόλεως ,πλήθοςκόσμου καθώς και ο βουλευτής Αργολίδας με την ΝΔ Γ. Αδριανός. Να σημειωθεί πως σε δύο χρόνια οναός κλείνει 300 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη