Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ''Σεραφίμο-Πονετάεβσκ''


Η εικόνα της Παναγίας ''Σεραφίμο-Πονετάεβσκ'' αγιογραφήθηκε το 1879 από τις μοναχές της Μονής του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Η Μονή βρίσκεται στο Αρζαμάς κοντά στην οποία βρίσκεται το χωριό Πονετάεβσκ. Το 1885 η εικόνα άρχισε να θαυματουργεί. Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών η μορφή της Παναγίας στην εικόνα άρχισε να λάμπει και να ζωντανεύει. Η Παναγία ήταν παρούσα, ζωντανή, κατά τρόπο φανερό. Οι μοναχές με θείο φόβο και χαρά το παρατήρησαν. Αμέσως έτρεξαν οι πιστοί προς την εικόνα η οποία άρχισε να θαυματουργεί. Σημειώθηκαν πάνω από 70 περιπτώσεις θαυματουργίας, κυρίως τυφλών και παραλύτων. Στην εικόνα η Παναγία απεικονίζεται σηκώνοντας τα χέρια και σηκώνοντας το βλέμμα της προς των Ουρανό, ικετευοντας έλεος για αυτούς που προσεύχονται. Σύμφωνα με τον ρωσικό συναξαριστή η εικόνα τιμάται στις 27 Νοεμβρίου.