Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου ( Αγίας Τριάδος)



Το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, του προστάτη αγίου της Αίγινας, απέχει 6 μόλις χιλιόμετρα από το λιμάνι του νησιού. Είναι κτισμένο στη θέση Ξάντας, στην περιοχή Κοντός και απέναντι από τον λόφο της Παλαιοχώρας.
Πρόκειται για το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο του νησιού.
Η μονή που αρχικά ήταν αφιερωμένη στην χάρη της Αγίας Τριάδας, ιδρύθηκε από τον Μητροπολίτη Πενταπόλεως κατά κόσμο Νεκτάριο Κεφαλά, γνωστό σε όλους σήμερα θαυματουργό άγιο και προστάτη της Αίγινας, κατά την περίοδο 1904 - 1910. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μονή ανοικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια προγενέστερου Βυζαντινού μοναστηριού.
Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος μόνασε επί 13 χρόνια ο άγιος Νεκτάριος και μετά την κοίμησή του, στις 9 Νοεμβρίου 1920 ετάφη εκεί, έξω ακριβώς από την Εκκλησία και κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε ο ίδιος φυτέψει.
Ο τάφος του και τα ιερά λείψανά του, που φυλάσσονται στη μονή, αποτελούν Πανελλήνιο θρησκευτικό προσκύνημα. Χιλιάδες πιστοί επισκέπτονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους τη μονή για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την βοήθεια του θαυματουργού, νεώτερου αγίου της Εκκλησίας μας.
Ακριβώς κάτω από το παλιό μοναστήρι έχει κτιστεί ένας επιβλητικός ναός, αφιερωμένος στη μνήμη του, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
Το Μοναστήρι γιορτάζει στις 9 Νοεμβρίου, ημέρα κοίμησης του Αγίου Νεκταρίου και στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα ανακομιδής των ιερών λειψάνων.